AINUS ÜLE-EESTILINE TUDENGILEHT

.
advertisement

Tagasiside uuring: Kas keskmine tudeng on Eesti Üliõpilaslehe lugeja?

Möödunud aasta 14.-22. detsembril viisime läbi Eesti Üliõpilaslehe tagasiside uuringu, millele vastas 461 Eesti tudengit. Vastanute seas oli nii ustavaid Eesti Üliõpilaslehe lugejaid kui ka neid, kes ei teadnudki, et selline leht eksisteerib. Enamuse uuringus osalenutest moodustasid 18-25-aastased õppurid, aga leidus ka üks üle 60-aastane agarast vastajast tudeng.

Uuringu eesmärgiks oli saada võimalikult neutraalset ja laiapõhjalist tagasisidet, kas Eesti tudengile on kõrgharidusega seotud info saamine oluline, kust ta seda leiab ja sooviks leida ning milline on sealjuures Eesti Üliõpilaslehe praegune ja võimalik roll tulevikus.

Kokku saame võtta oma lehe-uuringus osalenud tudengite peamised mõtted umbes nii:

  • Kõrgharidusega seotud info on tudengile väga oluline, sealjuures põhilise osa sellest leiab tudeng oma kooli infokanalitest;
  • Kõige enam soovib tudeng leida kõrgharidusega seotud infot internetist, ehkki ka ajalehe lugemine on vähemalt ühele kolmandikule tudengist nii-öelda armas ja oluline;
  • Üle-eestilise üliõpilaslehe olemasolu peab suur enamus tudengitest vajalikuks, sh Eesti Üliõpilaslehest teavad kümnest tudengist vähemalt üheksa ning seda loeb keskmiselt iga teine tudeng;
  • Eesti Üliõpilasleht meeldib tudengile kõige rohkem sellepärast, et lehte saab tasuta, selles on aktuaalsed ja huvitavad teemad ning leht on hästi kättesaadav. Need, kes Eesti Üliõpilaslehte ei loe, kurdavad aga, et neil on lehte raske leida ning oma koolist saadakse piisav osa vajalikust infost;
  • Lehe juures soovib tudeng kõige enam muuta seda, et kajastataks rohkem tema erialapõhist ja kõrgkooli puudutavat infot. Lisaks soovib tudeng lugeda rohkem teadusest kui seni ning Eesti Üliõpilaslehe veebiväljaandest yliopilasleht.ee soovitakse leida rohkem ka igapäevaseid uudiseid.
  • Tudeng soovib kõige enam leida Eesti Üliõpilaslehte oma kõrgkooli fuajeest ning teised kohad, kust samuti hetkel on leht saadaval (mitmed raamatukogud ja ühikad, kohvikud ja pubid, noortebussid jne) on sealjuures teisejärgulise tähtsusega.

Eesti Üliõpilaslehe toimetusel on siinkohal hea meel kergendatult hingata, et toimetame lehti juba aastaid iga kuu teisel teisipäeval (v.a jaanuaris ja suvekuudel) kõikide Eesti kõrgkoolide fuajeedesse ning sellest sügisest ka kõikidesse kolledžitesse.

Natuke rõõmu saime loodetavasti juba ka valmistada lehe uuringust osavõtnud auhinnaloosi võidulistele! Käesolevas numbris pidasime maha mõnusa jutuajamise Evelin Kuziniga, millest saad Sinagi, hea lugeja, selles lehenumbris osa. Lisaks on meil hea meel tõdeda, et 5 lehe aastatellimuse võitjat olid oma auhinna üle vägagi õnnelikud! Ilmselt teeme siis ikka õiget asja. J

Soovime Sulle head lugemist!

Eesti Üliõpilaslehe toimetus

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>